V domači oskrbi

Nekdanja prva dama odklonila zdravljenje. Čas, ki ji je preostal, bo preživela doma

J.P.
16. 4. 2018, 10.20
Posodobljeno: 16. 4. 2018, 10.41
Deli članek:

Barbara Bush je obupala nad zdravljenjem.

Reuters
George Bush z ženo Barbaro

Po nizu hospitalizacij in posvetovanju z družinskimi zdravniki se je 92-letna Barbara Bush odločila, da se odpove zdravljenju. Za njo bodo skrbeli v njenem domu v Houstonu v ameriški zvezni državi Teksas.

Profimedia
Družina Bush

Skupaj od 1945

Nekdanja prva dama Združenih držav Amerike se že nekaj časa bori s kronično obstruktivno pljučno boleznijo in srčnim popuščanjem, desetletja pa jo pesti Gravesova bolezen. Z boleznijo se bori tudi njen mož George H. W. Bush, 41. predsednik Združenih držav Amerike, ki šteje 93 let. Zaradi Parkinsonove bolezni je končal na invalidskem vozičku in le stežka govori. Oba sta bila hospitalizirani januarja lani, zaradi česar se nista mogla udeležiti inavguracije predsednika Donalda Trumpa.

Vzela sta se leta 1945 in sta poročena dlje od kateregakoli drugega predsedniškega para v zgodovini Združenih držav Amerike.

Kot prva dama med letoma 1989 in 1993 se je posvečala pismenosti in sodelovala z več organizacijami na tem področju.

Prva dama in predsednikova mati

Barbara je mati nekdanjega ameriškega predsednika Georgea W. Busha in nekdanjega guvernerja Floride Jeba Busha. Par ima še štiri druge otroke, 14 vnukov in 7 pravnukov. Je ena od dveh prvih dam, ki sta bili tudi materi predsednika.