Brezsrčnost

AUDIO: Mati na skrivaj snemala, kako se učiteljici znašata nad njenim avtističnim sinom

R.T.
15. 4. 2018, 20.45
Posodobljeno: 1. 8. 2023, 11.15
Deli članek:

Osnovna šola se je »zahvalila za sodelovanje« dvema učiteljicama, ki ju je mati avtističnega dečka zasačila, kako se iz njega norčujeta.

Facebook
12-letni Camden Davis.

Milissa Davis je dve učiteljici na šoli Greater Baton Rouge Hope Academy v ameriški zvezni državi Louisiana na skrivaj snemala, ko sta se nadvse kruto znašali nad njenim 12-letnim avtističnim sinom Camdenom Davisom

Facebook
Mati Milissa.

»Najraje bi zjokala, kričala in še kaj hujšega, ker je bilo tako hudo,« je Milissa opisala svoje občutke ob poslušanju posnetka. »Če pomislim, da sem svojega sina tja poslala vsak dan … kaj vse se je še dogajalo, pa za to niti ne vem,« je še potarnala. Milissa je svojemu sinu tisti dan pred odhodom v šolo v nahrbtnik skrila snemalnik, saj je že nekaj časa opažala, da se je njegovo vedenje spremenilo. Camden je namreč postal agresiven, močil je posteljo in imel hude težave s tesnobo, vendar zaradi hude oblike avtizma od njega ni uspela izvedeti, kaj se dogaja.

Na posnetku, ki ga je Milissa objavila na družabnem omrežju, je slišati, kako učiteljici 12-letnika zbadata, da ne zna napisati niti besede, ga oponašata in se iz njega norčujeta, da zaradi slaboumnosti ne more sedeti poleg drugih. »Povej to svoji mami,« mu reče ena, druga se odzove, da bi rada videla, kaj bodo z njim naredili v »jeb*** javni šoli. Odšel naj bi v šolo Live Oak Middle. Ha ha, niti minute ne bi zdržal.« Po objavi posnetka sta učiteljici že izgubili službo. Linda Stone, ravnateljica šole, ki je sicer namenjena otrokom s posebnimi potrebami, je dejala, da gre za »grozljiv« incident in da se šola »družini iskreno opravičuje.« Besede niso zalegle, saj se je Milissa opremila z odvetnico, s katero sta že vložili pritožbo na ministrstvo za izobraževanje.