Popolna izguba razuma

Ker so zdravniki izgubili možgane, ne vedo, zakaj je umrla

S.R.
15. 4. 2018, 14.26
Posodobljeno: 15. 4. 2018, 15.32
Deli članek:

V bolnišnici so se opravičili družini pokojne, katere "esenco" so izgubili, in obljubili, da bodo storili vse, da zadevi pridejo do dna.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Uprava javne bolnišnice v Hongkongu je v petek izrazila »globoko obžalovanje« zaradi izgube možganov pokojne, na kateri so opravili obdukcijo. Ta je bila opravljena že 2. marca, manj kot dva tedna po smrti 71-letne bolnice, ki so jo tja sprejeli zaradi duševnih težav. Ker jim ni uspelo ugotoviti vzroka smrti, so pokojnico predali mrliškemu ogledniku in o zadevi obvestili policijo. Mrtvoglednik je med obdukcijo iz lobanje odstranil možgane, jih spravil v posodo s formalinom in shranil za nadaljnje preiskave, ki bi morale biti opravljene nekaj tednov pozneje. Ni odveč poudariti, da shramba ni bila pod ključem, odsoten pa je bil tudi vsakršen videonadzor.

6. aprila je družina rajnke gospe truplo prevzela in ga odpeljala na upepelitev. Šele preteklo sredo pa so pristojni prišli do šokantnega odkritja, ko je možgane zahteval oddelek za patologijo, da bi končno opravili še zadnje preiskave. Po dnevu iskanja in brskanja po vseh skritih kotičkih bolnišnice so le priznali, da so cerebralno tkivo izgubili. Na delu so zdaj preiskovalci, ki se v prvi vrsti sprašujejo, zakaj je bolnišnica družini vrnila truplo brez možganov oziroma zakaj s tem ni počakala do zaključka preiskave smrti. Ker jim ni uspelo ugotoviti niti tega, so zdaj soočeni s situacijo, ko nihče ne ve, zakaj je gospa sploh umrla, hkrati pa sama pokojnica, resda zdaj v pepelu, »ne ve,« kje so njeni možgani. Popolna izguba razuma, bi rekli zlobni jeziki.