Še je upanje

Dobra novica za starša izginule Maddie

J.P.
27. 3. 2018, 09.02
Posodobljeno: 27. 3. 2018, 09.10
Deli članek:

Danes bi štela 15 let, preiskovalci pa o svojem delu vztrajno molčijo.

Profimedia
Kate in Gerry McCann jo še vedno iščeta.

Londonska metropolitanska policija je dobila dodatna sredstva za nadaljevanje 11 let trajajoče iskalne akcije. Operacija Grange tako še ni pri koncu, MailOnline pa ekskluzivno poroča, da je britansko notranje ministrstvo za iskanje leta 2007 izginule Madeleine McCann namenilo skoraj 170.000 evrov.

Vse torej še ni izgubljeno, preiskovalci Scotland Yarda pa o preiskavi, dokler ta še traja, vztrajno molčijo. Dejali so le, da gre za pomembno sled.

Profimedia
Maddie je iz kraja Praia da Luz izginila 3. maja leta 2007.

Starša nista opustila upanja

Odločitev notranjega ministrstva je še posebej razveselila starša Kate in Gerry McCann, je potrdil njun predstavnik za stike z javnostmi Clarence Mitchell. »Da metropolitanska policija še verjame, da delo še ni bilo zaključeno, ju navdaja s pogumom. Zato sta zelo hvaležna notranjemu ministrstvu, da je omogočilo dodatna sredstva za preiskavo. Upata, da bosta nekega dne le izvedela, kaj se je zgodilo z njuno hčerko,« je dejal Mitchell.

Preiskovalci so za dodatna sredstva zaprosili prejšnji mesec. V preteklosti so se o vladnem financiranju sporazumeli vsakih šest mesecev, zadnja finančna injekcija je bila oktobra lani. Znašala je dobrih 173.000 evrov.

Od leta 2011

Lov za kakršnimikoli informacijami iz kraja Praia da Luz izginule Maddie je do sedaj stal dobrih 11 milijonov evrov. Pogrešana bi danes štela skoraj 15 let.

Operacija Grange je ena najobsežnejših, najdaljših in najdražjih svoje vrste. Od leta 2011 so preiskovalci pregledali 40.000 dokumentov, s katerimi jih je založila portugalska policija, ki je vodila prvotno preiskavo. Obravnavali so približno 600 oseb in vrsto domnevnih opažanj – od Brazilije, Indije, Maroka in Paragvaja pa do Nove Zelandije.