16-letna Jaelyn Willey je bila nekdanje dekle 17-letnega Austina Rollinsa, ki je v torek na srednji šoli Great Mills nedaleč od prestolnice ZDA Washingtona izvedel napad, med katerim je bil ranjen še en dijak. Morebitno nadaljevanje streljanja je s hitrim posredovanjem preprečil oboroženi šolski varnostnik, sicer pripadnik posebnih policijskih enot.

Strelski napad v Marylandu je utrdil zagovornike ene in druge strani večne ameriške debate o orožju, ki se je še posebej razvnela po pokolu na srednji šoli v Parklandu na Floridi, kjer je 19-letnik pobil 17 ljudi. Nasprotniki orožja so pred današnjim vseameriškim protestom še bolj prepričani v svoj prav.

Obenem pa so v to prepričani tudi zagovorniki orožja, ki poudarjajo posredovanje šolskega varnostnika, kar da je potrdilo njihovo teorijo, da lahko slabega fanta s pištolo ustavi le dober fant s pištolo. Da je rešitev za šolske pokole še več orožja, vendar v pravih rokah, meni tudi predsednik ZDA Donald Trump, ki po pokolu v Parklandu najbolj poudarja potrebo po oboroževanju šolskega osebja.