Posnetek

Serijski bombaš priznal, da je že od malega bil psihopat: »Želim si, da bi mi bilo žal, a mi ni«

J.P.
23. 3. 2018, 07.59
Posodobljeno: 23. 3. 2018, 08.30
Deli članek:

Serijski bombaš iz Austina je za seboj pustil posnetek, v katerem je priznal, da svojih dejanj ne obžaluje.

Profimedia
Ko so se mu približali policisti, se je razstrelil.

23-letni Mark Anthony Conditt je prestolnico ameriške zvezne države Teksas trpinčil dva tedna, začenši z 2. marcem. Ljudem v Austinu je pošiljal pošiljke z bombami, dve osebi sta umrli.

Profimedia
Ameriški mediji poročajo, da je odrasel v povsem običajni krščanski družini. Tej pa se ni niti sanjalo, kaj se je dogajalo v njegovi glavi.

Policija v Austinu je v sredo razkrila, da je Conditt za seboj pustil 28-minutni posnetek, ki ga je le nekaj ur pred smrtjo naredil z mobilnim telefonom. Kot smo že poročali, se je, potem ko so mu na sled prišli policisti, razstrelil v svojem avtomobilu in ranil nekaj mož postave, ki so potrkali na steklo njegovega avtomobila.

Ni čutil obžalovanja

Vsebina posnetka ostaja skrivnost, v javnost so prišli le nekateri drobci. Conditt naj bi zase dejal, da je psihopat, da je bil tak že od otroštva. Na posnetku naj bi bilo mogoče slišati tudi, da se bo razstrelil znotraj natrpane restavracije s hitro prehrano McDonald's, če se mu bo zdelo, da so mu policisti za petami. Dejal naj bi tudi, da je sam kriv, da mu je roka zakona prišla tako blizu. Conditt je namreč eno pošiljko poslal iz FedExove poslovalnice, pri čimer je uporabil lažno ime.

Profimedia
Priznal je, da je bila oddaja te pošiljke napaka.

Na posnetku naj bi priznal, da je to bila napaka, saj so varnostne kamere ujele tako njega kot registrsko tablico njegovega avtomobila. Iz njegovega govora naj bi bilo mogoče razbrati tudi, da se je zavedal, kakšno ceno so imela njegova dejanja. Zakaj je to počel, menda ni pojasnil, naj bi pa podrobno spregovoril o vsaki bombi, ki jo je ustvaril. Dejanj ni obžaloval: »Želim si, da bi mi bilo žal, a mi ni.«

Preiskovalci so prepričani, da bi s početjem nadaljeval, če ga ne bi dobili v pest.