Mobilna verzija
15:39 23. julij 2018

Na izmenjavi v Italiji kuhale testenine brez vode, zažgale stanovanje

R.T.
3 Posodobljeno: 20:22 / 22.3.2018

Potrebno je priznati, da državljani ZDA v Evropi mnogokrat izstopajo. A redko tako hudo, kot nesrečne študentke, ki so bile na izmenjavi v Italiji. Hotele so si pripraviti tradicionalne testenine pa so zanetle požar.

kuhanje, ogenj, kuhinja

Fotografija je simbolična. Foto: Profimedia

Italijanski časopis La Nazione je poročal, da so se tri 20-letne študentke iz Združenih držav Amerike, ki študirajo v Firencah, prav nerodno lotile kuhanja tradicionalne italijanske jedi – testenin.

Študentke niso v lonec dale nič vode, pašto so le nasule v lonec in prižgale plin. Žal se njihove namere o dobrem kosilu niso uresničile, saj so testenine začele goreti, študentke pa so bile prisiljene poklicati gasilce.

Ti so prispeli pravočasno in pogasili požar (najbrž z vodo), nato pa so bili še tako prijazni, da so študentkam zagotovili, da tudi oni ne znajo skuhati testenin.

Študentke sedaj ne le, da ne bo doletela kazen, ampak so celo dobile ponudbo znanega kuharja iz Firenc Fabia Picchija, da jih nauči nekaj kuharskih veščin. »Kosile bodo v naši restavraciji, kuhala pa bosta dva moja izvrstna kuharja. Naučila jih bosta preprostih jedi, ki so izvrstne, če jih narediš pravilno.«

Značke: nesreča , nesposobnost

Vaš prispevek