Zimski pogoji in veter

Začetek pomladi zaznamoval sneg, silovit veter ohromil promet

T.L./STA
22. 3. 2018, 09.42
Posodobljeno: 22. 3. 2018, 09.47
Deli članek:

Samo za osebna vozila je odprta tudi avtocesta od mejnega prehoda Jelšane proti Reki, kot tudi več odsekov jadranske magistrale na reškem območju ter most na otok Pag.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zaradi silovitega vetra je na Hrvaškem zaprta avtocesta Zagreb-Split na odseku Sveti Rok-Posedarje, medtem ko je avtocesta Zagreb-Reka na odseku Čavle-Delnice prevozna samo za osebna vozila, je sporočil hrvaški avtoklub (Hak). Močno burjo pričakujejo tudi ob Jadranu, kjer bo v južnem delu še snežilo. Že v sredo je sneg zapadel na Braču.

Samo za osebna vozila je odprta tudi avtocesta od mejnega prehoda Jelšane proti Reki, kot tudi več odsekov jadranske magistrale na reškem območju ter most na otok Pag. Zaradi zimskih pogojev je za tovornjake s priklopniki in vlačilce s polpriklopniki zaprta vrsta državnih in lokalnih cest v Liki in Gorskem Kotarju, je še dodal Hak. Voznike so opozorili, naj se ne odpravljajo na pot brez zimske opreme.

Začetek pomladi je na Hrvaškem zaznamoval sneg, ki je pobelil tudi nekatere dalmatinske otoke. Hrvaški mediji so poročali, da je v sredo snežilo na otoku Brač. Na 400 metrov visokem hribu Vidova gora so namerili deset centimetrov snega.

Meteorologi so tudi za danes napovedali sneženje v južni Dalmaciji ter silovito burjo ob Jadranu. Sneg pričakujejo še v Liki in v Slavoniji, medtem ko bo v večjem delu države prevladovalo sončno vreme.