Takole je ječala pločevina

FOTO in VIDEO: Epska toča za seboj pustila opustošenje

S.R.
21. 3. 2018, 17.49
Posodobljeno: 21. 3. 2018, 17.51
Deli članek:

V noči na torek so se čez okrožje Cullman v ameriški zvezni državi Alabama »sprehajala« silna neurja, ki so za seboj pustila pravo opustošenje.

Youtube
Takole je ječala pločevina.

Nad okrožjem Cullman so skoraj dve uri in pol tulile sirene, ki so prebivalce opozarjale na nevarnost tornada. Sledila so jim številna opozorila o nevarnostih hudih neurij, medtem ko je močan veter podiral drevesa. A zvezda večera je bila kot žogice za tenis velika toča.

Toča je denimo povsem razdejala vozni park prodajalne avtomobilov Mitch Smith Chevrolet, kjer so potrdili, da so uničena vetrobranska stekla na skoraj vseh vozilih, veliko škode pa da je tudi na pločevini. »Vsi avtomobili, tovornjaki, terenska vozila in kombiji so bili poškodovani, nekatera vozila, na katerih je toča razbila vetrobranska stekla, so bila celo polna vode,« so sporočili in dodali, da so pred zaprtjem prodajalne nekatere najdražje jeklene konjičke na srečo spravili pod streho. Kljub temu prve ocene kažejo, da nastala škoda presega 3 milijone evrov.

Udarila je tudi po policistih, a je očitno globlje zamere gojila do šerifovega urada. »Toča nam je poškodovala tri, morda štiri avtomobile. Vetrobranska stekla so razbita, nekatere pa je toča povsem obtolkla,« je dejal policijski načelnik Kenny Culpepper, medtem ko je Matt Gentry, šerif v okrožju Cullman, dejal, da so jim ledeni izstrelki močno poškodovali od 15 do 20 vozil.

O gromozanski škodi so sicer poročali z vseh koncev okrožja, ki so ga pestili tudi številni izpadi električne energije. Brez elektrike je bilo približno 1500 gospodinjstev.