Poseben naglas

Ugrabil sina bogatega nemškega poslovneža

U.K./Novice Svet24
20. 3. 2018, 07.00
Deli članek:

Policija je pred nekaj dnevi aretirala 48-letnega moškega, ki ga sumijo ugrabitve sina milijarderja Markusa Vürtha.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Nikola Jovanović naj bi se trenutno skrival v Nemčiji.

Kot kaže, je ugrabitelja izdala ena sama črka, pravzaprav izgovorjava. Policija je namreč pred tremi dnevi aretirala Nedžada A., ki je osumljen ugrabitve sina bogatega nemškega poslovneža pred tremi leti. Gre za srbskega državljana, ki ima sicer tudi nemško državljanstvo.

Prepoznala je govor

Podrobnosti o ugrabitvi, med drugim koliko denarja je ugrabitelj zahteval, še vedno niso znane.

Policijo je glede Nedžada obvestila ženska, ki je prepoznala glas ugrabitelja. Ženska je zaradi lastne varnosti ostala neimenovana. Nemška policija je sporočila, da je ženska policijo sicer poklicala že januarja letos, a so potrebovali nekaj časa, da so zbrali potrebne dokaze za aretacijo.

Ugrabitev

Sina 82-letnega milijarderja so ugrabili 17. junija 2015 v bližini Frankfurta. V času ugrabitve je bil sin star 50 let. Ugrabitelji so ga sicer izpustili že dan kasneje, takrat neznani moški pa ga je privezal za drevo in pobegnil. Edina sled za ugrabiteljem je bil njegov telefonski klic. Tožilec Thomas Hauburger je takrat dejal, da so prepričani, da je ugrabitelj tujec, najverjetneje z območja Srbije ali Črne gore. »Ugrabitelj je govoril z očitnim dialektom. Domnevamo tudi, da je prišel v Nemčijo pred letom 2001,« je takrat povedal tožilec.

Aretacija

Nikola Jovanović je vsaj štirikrat zamenjal ime. Nedžadov glas naj bi prepoznala neimenovana ženska.

Nedžada so aretirali pripadniki posebnih sil, trenutno pa je v zaporu Gisen. Po informacijah policije naj bi se Nedžad branil z molkom. Več podrobnosti o identifikaciji ugrabitelja policija za zdaj še ni sporočila. Naglas pa je izdal tudi Nikolo Jovanovića (55), ki ga išče tudi Interpol. Nikola je bil aretiran zaradi ugrabitve mlajše ženske v Srbiji, ki je prepoznala njegovo nesposobnost izreke črke r. Nikola je bil obsojen na osem let zaporne kazni, leta 2015 pa je bil izpuščen iz zapora. Srbska policija je potrdila, da je Nikola nadaljeval kriminalna dejanja, črnogorska policija je za njim celo razpisala tiralico zaradi umora. Nikola naj bi lani umoril Igorja Mitrovića zaradi spora glede preprodaje drog. Po informacijah črnogorske policije naj bi se Nikola skrival v Nemčiji.