Rusi

Bo Črna gora speljala turiste Sloveniji?

B.K.
19. 3. 2018, 11.01
Posodobljeno: 19. 3. 2018, 11.05
Deli članek:

Turistični sektor v Črni gori se že pripravlja na sezono. Pričakuje več ruskih turistov kot v prejšnjih letih.

Profimedia
Budvo kličejo kar Moskva na morju.

Ruski turisti so že nekaj let stalnica v slovenskih turističnih mestih. Letos pa jih v večji meri pričakuje črnogorski turistični sektor.

V četrtek so črnogorsko turistično ponudbo predstavljali na največjem ruskem turističnem sejmu v Moskvi. “Trendi kažejo, da je vedno več ruskih turistov zainteresiranih za obisk Črne gore,” so v izjavi zapisali na Nacionalni turistični organizaciji Črne gore. “Ruski turisti so znani po poznih rezervacijah, a tudi po tem, da jih vedno več potuje samih. Gostje iz Rusije Črno goro obiščejo poleti.”

Na veliko priljubljenost črnogorskega morja med Rusi kaže tudi vzdevek ikoničnega obalnega mesta Budva, ki ga kličejo kar “Moskva na morju.”

Politični odnosi med Rusijo in Črno goro so se sicer v zadnjem času ohladili. Črna gora je namreč vstopila v severnoatlansko vojaško zvezo NATO, oblasti pa so prav tako podprle gospodarske sankcije proti Rusiji.

A na število ruskih turistov to ne vpliva kaj dosti. V zadnjih desetih letih se je namreč njihovo število podvojilo, črnogorski letalski prevoznik Montenegro airlines pa je ob tem oznanil več sezonskih povezav z Moskvo in Sankt Peterburgom, ki bodo začele obratovati 25. marca.