Toys R Us

Veriga trgovin zapira vrata, brez dela bo ostalo 33.000 ljudi

J.P./STA
15. 3. 2018, 10.46
Posodobljeno: 15. 3. 2018, 10.48
Deli članek:

Ameriška veriga trgovin z igračami Toys R Us bo zaradi finančnih težav zaprla vse svoje trgovine v ZDA in tako končala zgodbo najbolj prepoznavnega ameriškega prodajalca igrač.

Profimedia

Veriga, ki v ZDA in 38 drugih državah oziroma entitetah prodaja igrače in izdelke za otroke, se podobno kot drugi tradicionalni trgovci sooča z vse večjo konkurenco spletnih trgovin. Preostale trgovine zunaj ZDA in Velike Britanije naj bi sicer nemoteno nadaljevale z delovanjem.

Ob tem niso navedli, koliko zaposlenih bo izgubilo delovna mesta, po izračunih poznavalcev pa bo brez dela ostalo približno 33.000 zaposlenih.

Izvršni direktor družbe Dave Brandon je ob objavi novice o zaprtju trgovin v ZDA povedal, da družba zaradi slabih rezultatov ne more več poslovati v ZDA. Že septembra lani je družba zaradi visoke zadolženosti na ameriškem sodišču za bankrote vložila vlogo za zaščito pred upniki.

Družba sedaj preučuje možnosti, kako bi del poslovanja preselili v Kanado, potem ko so že pred časom napovedali, da nameravajo zapreti tudi trgovine v Veliki Britaniji, kjer imajo okrog 3200 zaposlenih.