Kaos in opustošenje

FOTO in VIDEO: Po italijanskem mestu besnel tornado, po zraku leteli avtomobili

S.R.
13. 3. 2018, 10.50
Posodobljeno: 13. 3. 2018, 11.02
Deli članek:

Italijansko mesto Caserta je včeraj zvečer obiskala besneča zver, ki je za seboj pustila kaos in opustošenje.

Erre Ci/Twitter
Po mestu je pustošil tornado.

Med včerajšnjim besnenjem tornada v mestu Caserta v bližini Neaplja je bilo po podatkih Severe Weather Europe poškodovanih najmanj 15 oseb. Ko so nočno nebo parale strele, so na tleh vladale kaotične razmere.

Zračni vrtinec je v zrak dvigoval avtomobile in strehe, uničeval cele hiše ter prevračal tovornjake, je poročala italijanska tiskovna agencija ANSA. Zaradi močnega deževja in silovitih sunkov vetra je obstal ves promet, gasilci in reševalci pa so se na cestah spopadli s apokaliptičnimi razmerami, saj je tornado podiral drevesa, ulične svetilke, prometne znake in reklamne panoje.

Na eni od mestnih vpadnic se je na avtomobile zrušil ogromen kovinski znak verige restavracij s hitro prehrano Burger King, v bližini pa je razmeram podleglo več balkonov na stanovanjskem bloku. V nekem skladišču ob avtocesti naj bi po poročanju italijanskih medijev krila dobilo šest prikolic, ki so nato pristale ob eni od cestninskih postaj, medtem ko naj bi njihovi deli deževali po cestišču. 

Da bi bila drama še hujša, je na nekaterih mestih udarila še toča, z izpadi električne energije pa se je soočala celotna pokrajina.