Malomarni zdravniki

Ponesrečencu odrezali nogo in jo uporabili kot vzglavnik

G.G./STA
12. 3. 2018, 16.55
Posodobljeno: 12. 3. 2018, 16.59
Deli članek:

"Ko smo prišli v bolnišnico, smo videli, da so njegovo nogo uporabili za vzglavje," je povedal eden od sorodnikov 28-letnega Indijca, ki so mu po prometni nesreči odrezali nogo.

Abbas Hussain / Twitter
Fotografija v medijih je sprožila ogorčenje.

Pacient na nosilih je bil 28-letni Ghanshyam iz indijske zvezne države Uttar Pradesh, ki je bil hudo ranjen v prometni nesreči. Njegovi sorodniki so za lokalno televizijo NDTV povedali, da osebje v bolnišnici ni želelo upoštevati njihove zahteve, da naj mu glavo podprejo z vzglavnikom.

"Ko smo prišli v bolnišnico, smo videli, da so njegovo nogo uporabili za vzglavje," je povedal eden od sorodnikov in dodal, da so nato sorodniki v bližnji trgovini kupili vzglavnik.

Indijske oblasti so po škandalu suspendirale dva zdravnika in sprožile preiskavo. Oblasti so ukrepale potem, ko so se v javnosti pojavile fotografije bolnika na nosilih, ki mu glavo podpira odrezani ud.

V Indiji so državne bolnišnice običajno zelo slabo opremljene, prav tako primanjkuje zdravnikov. Indijska zvezna država Uttar Pradesh z 200 milijoni prebivalci velja za eno od najrevnejših indijskih zveznih držav.