O katastrofi

K vragu s človeštvom: "Kaj nam bo svet, če Rusija ne bo več obstajala?"

J.P.
7. 3. 2018, 16.00
Posodobljeno: 7. 3. 2018, 16.23
Deli članek:

Če bi Rusija bila napadena, bi bil pripravljen uničiti svet.

Profimedia
Ruski predsednik Vladimir Putin je pripravljen uničiti svet.

Ruski predsednik je še enkrat več sedel pred televizijske kamere. Beseda je tekla o ruskem jedrskem orožju.

Povratni udarec

»Rad bi vam povedal sledeče – hočem, da se to ve tu in v tujini. Upam, da nam jedrskega orožja nikdar ne bo treba uporabiti. Uporabili bi ga le za povratni udarec,« je zatrdil Vladimir Putin, v nadaljevanju pa povedal, da bi se za napad v takem primeru odločili le, če bi jih njihov varnostni sistem opozoril ne le na izstrelitev, ampak bi potrdil tudi, da bodo sovražni izstrelki dejansko dosegli Rusijo.

Nato pa je priznal: »Da, to bi za človeštvo bila globalna katastrofa. Bila bi globalna katastrofa za celi svet. Vendar pa moram kot ruski državljan in glava države vprašati: kaj nam bo svet, če Rusija ne bo več obstajala?«

Krive so Združene države Amerike

65-letni Putin je pred dnevi ameriškemu režimu poslal strogo opozorilo – da ima Rusija novo jedrsko orožje, ki se lahko izogne kakršnimkoli obrambnim sistemom. V skoraj dve uri trajajočem govoru je priznal, da so razlog za razvijanje tovrstnega orožja Združene države Amerike, ki so se požvižgale na ruska opozorila, da naj zaustavijo gradnjo protiraketnega ščita v Evropi, saj da s tem ogrožajo Rusijo. »Nihče nas ni poslušal. Poslušajte zdaj,« je dejal Putin.

Del govora si lahko ogledate spodaj.