Ne bomo izvedeli

Po smrti pred televizijskimi ekrani preiskava zaključena

T.L.
27. 2. 2018, 08.57
Posodobljeno: 27. 2. 2018, 09.09
Deli članek:

Nekdanji poveljnik bosanskih Hrvatov Slobodan Praljak je pred očmi javnosti popil smrtnonosni ciankalij.

Profimedia
Dramatični trenutki v dvorani.

Preiskava haaškega sodišča o samomoru hrvaškega Slobodana Praljaka je zaključena in, kot je bilo pričakovati, ni pokazala, da bi varnostne službe v varovanju in upoštevanju siceršnjega protokola haaškega sodišča naredile napako, je za medije povedala odvetnica pokojnega generala Nika Pinter

To pa pomeni, da ne bo nihče odgovarjal za vnos ciankalija, s katerim se je ubil Praljak ubil pred očmi javnosti med sojenjem na Mednarodnem sodišču za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu. To pa pomeni tudi, da Praljakovi bližnji in javnost ne bo dobila odgovora na vprašanje, kako je strup sploh lahko prišel v sodno dvorano. 

"Sodišče je zaključilo preiskavo in zaključek se glasi, da napak v delu varnostnih služb ni bilo," je za Jutarnji list dejala Nika Pinter in dodala, da še eno preiskavo o dogodku vodi nizozemska policija, ki bo o izsledkih obvestila hrvaško diplomatsko predstavništvo. 

V sobi Praljaka so po njegovi smrti našli ovojnico, na katerem je pisalo Nika, v njej pa je bilo pismo, namenjeno njegovi ženi. "Da, takoj bi se odzvlala pozivu sodišča, če bi se izkazalo, da sem sodelovala v Praljakovi smrti," je dejala odvetnica in dodala, da bi se takšna preiskava hitro zaključila, ker Praljaka ni videla leto dni pred njegovo smrtjo.