Žalost, šok in veselje

Mislila sta, da je njuno dete mrtvo, a sta po 7 letih odkrila resnico

R.T.
23. 2. 2018, 16.36
Posodobljeno: 23. 2. 2018, 16.41
Deli članek:

Starša, ki sta sedem let verjela, da je njuno novorojeno dete umrlo kmalu po rojstvu, sta doživela velikanski šok.

Volgograd Administration of the Federal Bailiff
Šokirana starša.

Račun iz sirotišnice je življenje »novopečenih« staršev iz ruskega mesta Volgograd postavil na glavo. Odkrila sta namreč, da njuno dete, ki naj bi pred sedmimi leti umrlo, dejansko še vedno živi. Kako je to mogoče?

Po porodu leta 2011 so jima zdravniki dejali, da ima njuno bolehno novorojeno dete samo še teden dni življenja, zato sta se sporazumno z bolnišničnim osebjem odločila, da ga za teh nekaj dni obdržijo v oskrbi, s podpisom sporazuma pa sta se odrekla tudi vsem starševskim pravicam. Čez nekaj dni sta si premislila in se vrnila v bolnišnico, da bi dete za ta kratek čas le odpeljala domov, vendar sta izvedela tragično vest, po besedah zdravnikov je novorojenček namreč umrl. Od takrat je minilo sedem let.

Lansko poletje je zaradi administrativne napake na njun domači naslov romal 3400 evrov težak račun za oskrbo otroka. Ker nikogar ni bilo doma, je zadeva pristala v rokah sodnega izvršitelja, ki je materi blokiral transakcijski račun. Osupla, da ne more do svojega denarja, je na uradu zvezne službe sodnih izvršiteljev zahtevala pojasnila. Kaj hitro jih je tudi dobila, ko je ob pogledu na dokumentacijo iz sirotišnice omedlela. »Postalo nam je jasno, da je bil ta poročen par ves ta čas prepričan, da je njuno dete mrtvo,« je dejal tiskovni predstavnik urada. Starša, šokirana nad ponovnim vstajenjem svojega otroka, sta na sodišče nemudoma poslala zahtevek za povrnitev starševskih pravic. Novembra lani je sodišče njuni zahtevi le ugodilo, otrok pa je v začetku letošnjega leta že zapustil sirotišnico.