Orožje

VIDEO: Streljanje ga je tako pretreslo, da je naredil to

J.P.
20. 2. 2018, 14.13
Posodobljeno: 20. 2. 2018, 14.20
Deli članek:

Podpornik drugega amandmaja je pred kamero uničil svojo polavtomatsko puško AR-15, tako zelo ga je pretresla morija na srednji šoli v Parklandu.

Facebook
Scott Pappalardo

Kot je dejal Scott Pappalardo, ni mogel živeti z mislijo, da bi lahko otrok naslednjega lastnika njegove polavtomatske puške AR-15 z njo moril. Zato jo je pred kamero razrezal.

Pappalardo je podpornik drugega amandmaja – dal si ga je celo tetovirati –, ki ščiti pravico do nošenja orožja. Številni so ga zato spraševali, zakaj potrebuje takšno orožje, izključno namenjeno ubijanju. »Priznam, zabavno je streljati. Nisem lovec, ničesar nisem ubil s to puško, razen veliko tarč,« je dejal. Po streljanju na osnovni šoli Sandy Hook je svoji ženi rekel, da bi se z veseljem odpovedal svoji AR-15, če bi s tem rešil življenje enega otroka. »Pet let pozneje je bilo v več kot 200 streljanjih v šolah ustreljenih več kot 400 ljudi. V tistem trenutku izrečene besede so bile prazne. Zdaj pa smo, kjer smo, ugasnilo je še 17 življenj, kdaj se bomo spremenili? Kdaj bomo sprejeli zakone, da morda takšno orožje v družbi ne bo več sprejemljivo? Veliko krivde bi lahko zvalili na igre in internet, slabo starševstvo, duševne bolezni, a na koncu je orožje tisto, ki ubija,« je dejal in uničil svojo puško.