Hrabrost

VIDEO: 2-letnik padel na tire, a blizu je bil junaški najstnik

R.T.
14. 2. 2018, 17.05
Posodobljeno: 14. 2. 2018, 17.07
Deli članek:

2-letnega dečka, ki je na podzemni železnici v Milanu padel na tire, je rešil najstniški junak.

Youtube

V Milanu slavijo novega lokalnega junaka, potem ko se je na spletu pojavil pretresljiv videoposnetek nadzorne kamere na podzemni železniški postaji. Ni znano, kaj je pritegnilo zanimanje 2-letnega malčka, ki je še nekaj trenutkov pred dramatičnim dogodkom na klopci mirno sedel ob svoji materi. Naenkrat je vstal in se pognal proti železniški progi, nato pa padel na tire. V pričakovanju tragedije se je opogumil 18-letni fant, skočil za njim in ga predal v varno zavetje materinih rok.

»Lorenzo je ravnal nadvse junaško. Skočil je na tire, čeprav ni vedel, ali prihaja vlak,« je včeraj dejala tiskovna predstavnica podjetja ATM, ki upravlja podzemno železnico v Milanu. Po njenih besedah do tragedije sicer naj ne bi prišlo, saj naj bi dogodek prek videonadzora opazil eden od uslužbencev, ki naj bi v tistem trenutku že ustavil promet.

Lorenzo, ki ga je na sprejem v mestni hiši »v imenu celotnega mesta« povabil sam župan, je za italijanski časnik Corriere della Sera pojasnil, da je moral ukrepati, saj je na tabli opazil, da naslednji vlak prispe že čez 90 sekund, tako je tudi »vedel, da je najverjetneje še dovolj časa.«