Sumljiva pošiljka

Bel prah tudi za Obamo

T.L./STA
14. 2. 2018, 07.31
Posodobljeno: 14. 2. 2018, 07.43
Deli članek:

Kuverta s sumljivim belim prahom prispela tudi v pisarno Baracka Obame.

Reuters
Barack Obama

Dan potem, ko je kuverta s sumljivim belim prahom prišla na newyorški naslov Donalda Trumpa mlajšega, je podobna pošiljka v torek prišla tudi v pisarno bivšega predsednika ZDA Baracka Obame. V obeh primerih ni bilo nobene nevarnosti.

Pošiljka za Obamo naj bi po poročanju lokalnih medijev prišla iz Hongkonga, v njej pa je bil otroški puder. Preiskava poteka, kakor tudi preiskava pošiljke za Donalda Trumpa mlajšega, ki jo je odprla soproga Vanessa. Kaj je pisalo v pismu za Obamo, še ni znano.

Predsednikovem sinu pisali, naj zapre gobec

Pismo, ki je bilo naslovljeno na Trumpa mlajšega, je vsebovalo zapis, da je predsednikov sin grozen človek, ki naj "zapre gobec" in dobi kar si zasluži. V pismu je bil koruzni škrob, ki ga je prva zagledala soproga. Pismo je sicer sprejela tašča, ki ga je dala hčeri Vanessi. Ta ga je odprla in zagledala beli prah ter poklicala policijo. Malce se je prestrašila in menila, da se slabo počuti, zato so jo odpeljali na pregled v bolnišnico.

Oba incidenta v ZDA jemljejo resno, saj spominjata na napade z biološkim strupom antraks kmalu po terorističnih napadih na ZDA 11. septembra 2001. Podobnih lažnih groženj z nenevarnim prahom je bilo v ZDA in drugo po svetu od tedaj veliko.