Mobilna verzija
11:39 21. julij 2018

VIDEO: Streljaj čez mejo meter snega pod seboj pokopal celoten kraj

S.R./STA Delnice
0 Posodobljeno: 15:55 / 13.2.2018

Sneg je povsem zasul Delnice v Gorskem kotarju, medtem ko se Hrvaška zaradi razmer sooča s prometnim kaosom.

delnice, sneg

Delnice Foto: Facebook/IstraMet/Nenad Zivanovic

Zaradi močnega vetra je odcep avtoceste med Kikovico in Delnicami na avtocesti Reka-Zagreb odprt samo za osebna vozila. Na avtocesti Zagreb-Split med odcepoma Brinje in Bosiljevo 2 pa je zaradi zimskih pogojev na cestišču prepovedan promet za tovornjake s priklopniki in vlačilce s polpriklopniki, je poročal hrvaški avtoklub (Hak).

Samo za osebna vozila je odprt tudi most na otok Pag kot tudi del jadranske magistrale med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno.

Kot dodaja Hak, sneg ovira promet tudi v hrvaški Istri in večjem delu notranjosti države, medtem ko so v Dalmaciji cestišča mokra zaradi dežja. Opozorili so na možnost poledenelih cest ter voznikom svetovali, naj se ne odpravljajo na pot brez zimske opreme.

V Delnicah kar meter!

Največ snega so danes namerili v Delnicah v Gorskem kotarju, kjer snežna odeja meri le nekaj centimetrov manj kot meter. Več kot pol metra snega je tudi v Gospiću v Liki ter v Slunju nedaleč od Karlovca. V Varaždinu je bilo 19 centimetrov snega.

Hrvaški meteorološki zavod je napovedal, da bo tudi danes snežilo v notranjosti države, ponekod tudi ob severnem Jadranu, medtem ko so v Dalmaciji možne plohe in grmenje. V Velebitskem kanalu je pričakovati močno burjo.

Vaš prispevek