OKRUTNO

Pošastna mačeha: hčerko je izstradala do smrti

U.K./Novice Svet24
30. 1. 2018, 07.00
Deli članek:

Na plan so prišle grozljive fotografije 16-letne Natalie, ki jo je krušna mati dobesedno izstradala do smrti. Nesrečna najstnica je prosila za pomoč, a je ta prišla prepozno.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Nicole je bila obsojena zaradi umora, ugrabitve in mučenja.

Natalie je ob smrti tehtala le 38 kilogramov.

Sodišče v Iowi v ZDA je 43-letno Nicole Finn obsodilo na tri dosmrtne ječe, obtožena je bila namreč, da je svojo posvojeno hčerko Natalie izstradala do smrti. In kot kaže, sta bila tudi druga dva otroka v hiši na pragu smrti – 15-letni Jaden in 14-letna Mikayla. Na sodišču se je izkazalo, da sta bila tudi onadva popolnoma izstradana in bi brez pomoči najverjetneje končala podobno kot nesrečna Natalie.

Tri posvojitve

Nicole je po poročanju ameriških medijev tri otroke posvojila in jih nato zaprla v umazano sobo ter jih stradala. Sicer je bila znana tudi po tem, da je posvajala hišne ljubljenčke, a za te naj bi skrbela dokaj dobro. Mediji poročajo, da naj bi otroci večkrat pobegnili iz hiše in prosili sosede za hrano, zato sta Nicole in njen mož z žeblji in ključavnicami zaklenila otroke v sobo.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Natalie je umrla zaradi srčnega zastoja, ki ga je povzročila izčrpanost.

Smrt najstnice

Policisti so povedali, da je bila soba, kjer so živeli otroci, dobesedno premočena z urinom ter človeškimi in živalskimi izločki.

Nicole je bila tako izstradana, da je doživela srčni infarkt in umrla na tleh v kopalnici. Obdukcija je pokazala, da je imela preležanine in rane po nogah, nosila pa je plenico za odrasle, ker je bila preveč izčrpana, da bi lahko hodila na stranišče. Preživela otroka sta povedala, da je Nicole stala nad izčrpano najstnico in vpila nanjo, da če ne misli vstati iz postelje, ne bo dobila hrane. Sodnica Karen Romano je njena dejanja označila za pošastna in takoj prepovedala vsakršne nadaljnje stike s preostalima otrokoma. »Ne morem si predstavljati, kakšne duševne travme so morali doživeti ti otroci,« je povedala ob obsodbi pošastne mačehe. Med drugim sta preživela otroka povedala, da sta morala piti vodo iz straniščne školjke.

Klic na pomoč

Policisti so Nataliejino truplo našli na tleh v kopalnici in Nicole takoj aretirali. Obdukcija je razkrila, da je dekle ob smrti tehtalo komaj 38 kilogramov, do srčnega zastoja pa je prišlo zaradi izčrpanosti. Ameriška javnost se zdaj sprašuje, kako se je to lahko zgodilo in ali so pristojne službe zatajile. Ljudje se tudi sprašujejo, kako da se sosedje niso odzvali, če so otroci prosili za hrano. Vendar je bilo na sodišču pojasnjeno, da so si iz socialne službe prišli ogledat razmere v hiši in da je bilo takrat vse v redu. Nicole je otrokom ukazala, naj se umijejo, naročila jim je tudi, kaj morajo govoriti. Kljub temu se zdi, da bi morali alarmi nekje zazvoniti, še posebno ker so policisti našli različna sporočila, napisana na papir, ki so jih pisali najstniki. Na enem od njih je pisalo, da jih je mati zaklenila v sobe in naj jim pomagajo. Policija domneva, da so poskušali s temi napisi pritegniti pozornost mimoidočih.