Lidington je še ocenil, da so namigovanja nekaterih predstavnikov EU, da bi si Velika Britanija lahko premislila glede izstopa iz unije, zavajajoča. "Glede na to, da se je odločitev sprejela na referendumu, se mi ne zdi verjetno, da bi se to spremenilo," je dejal za časnik Daily Telegraph.

Dodal pa je, da premišljujejo o preoblikovani Evropski uniji, ki bo drugačna od današnje. O prihodnjem odnosu Velike Britanije in tega sistema evropskega sodelovanja pa bodo odločali prihodnji parlamenti in generacije, je še dejal.

Nekdanji pravosodni minister Lidington je v začetku meseca prevzel vlogo vodje kabineta premierke. Leta 2016 je na referendumu nasprotoval brexitu, vendar je že takrat dejal, da večina Britancev ne želi biti del današnje oblike EU. Po njegovem pa bo nujno vzpostaviti sistem sodelovanja na gospodarski in politični ravni med Otokom in Evropo.

Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je ta teden dejal, da je EU še vedno pripravljena obdržati Veliko Britanijo, če si ta premisli. Pridružil se mu je tudi predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, ki je dodal, da se bo lahko ponovno pridružila EU, ko enkrat izstopi.