Atentat

Srhljiva podobnost: srbski politik umorjen na isti dan kot njegov prijatelj in v podobnih okoliščinah

J.P.
18. 1. 2018, 12.06
Posodobljeno: 18. 1. 2018, 12.12
Deli članek:

Vozilo je zamenjalo kar nekaj lastnikov. Policisti naj bi sicer imeli nekaj informacij o morilcih, a podrobnosti preiskave še ne morejo razkriti.

Profimedia
Kosovska policija je razpisala 10.000 evrov nagrade za informacije o napadalcih.

Opel astra, ki je končala v plamenih in iz katere so, kot pravi teorija, v torek zjutraj streljali na vodilnega politika kosovskih Srbov Oliverja Ivanovića, je nekoč pripadala preminulemu Srbu iz Avstrije, je po poročanju B92 razkril direktor srbske policije Vladimir Rebić. Podatke so dobili od avstrijskih kolegov, zdaj pa skušajo ugotoviti, kdo je avtomobil kupil nazadnje. Dejal je še, da imajo nekaj informacij o morebitnih napadalcih, ki so v Kosovski Mitrovici streljali na vodjo civilne iniciative Srbija, demokracija, pravica.

Profimedia
Sveče označujejo mesto, kjer je umrl.

Na isti dan

Blic pa piše, da je Ivanović umrl na isti dan kot njegov prijatelj in poročna priča Dimitrije Janićijević, ki je življenje izgubil pred štirimi leti. Z avtomatskim orožjem je bil ustreljen na severu Kosovske Mitrovice. Bil je svetnik omenjene občine, leto dni prej je na listi Neodvisne liberalne stranke (SLS) kandidiral za župana. V času smrti sta z ženo pričakovala četrtega otroka, njegovih morilcev pa še do danes niso odkrili.

10.000 evrov nagrade

Ivanovićeva žena je v torek dejala, da ve, kdo je ubil njenega moža in da se ne bo dobro končalo.

Kosovska policija je razpisala 10.000 evrov nagrade za informacije o napadalcih. Lokalni mediji so poročali, da naj bi včeraj že zaslišali nekaj ljudi.

Obdukcija je pokazala, da je bil Ivanović ubit s šestimi naboji.