Domača vzgoja

Navzven srečna družina, v resnici pa hiša groze

G.G.
16. 1. 2018, 18.49
Posodobljeno: 16. 1. 2018, 19.18
Deli članek:

Kako je mogoče, da ni nihče opazil, kaj se dogaja v hiši v kalifornijskem mestu Perris?

David-Louise Turpin / Facebook
Otroci so bili pogosto oblečeni v "družinske drese".

Profimedia
Sodišče je obema odmerilo po devet milijonov dolarjev varščine.

Pisali smo, da je 17-letnici uspelo pobegniti iz hiše in obvestiti policijo, da so njeni bratje in sestre lačni in prikljenjeni z verigami. Policisti so potem odkrili, da sta imela 57-letni David Turpin in njegova 49-letna žena Louise Anna Turpin v hiši v ujetništvu svojih 13 otrok. Policisti so bili zelo presenečeni, ko so izvedeli za pravo starost "otrok", saj so bile med njimi tudi odrasle osebe, nekateri pa so bili priklenjeni na postelje. Sobe so zaudarjale.

Kdo sta David in Louise Anna Turpin, domnevna mučitelja svojih otrok, se sprašujejo mediji, sosedje pa z nejevero ugotavljajo, da sploh niso poznali družine.

David je imel kot inženir (mimogrede, tudi Josef Fritzl je bil inženir elektrotehnike) nekaj časa dobro plačano službo, Lousie pa je bila gospodinja. Številčno družino pa ni bilo lahko preskrbeti, še posebej, ker sta se odločila, da bosta otroke šolala kar doma.

Suhceni, a nasmejani

Velika družina je živela v predmestju. Na videz dovolj premožna, imeli so avtomobila in kar pogosto odhajali na počitnice. Na facebooku so objavljali skupinske fotografje iz Disneylanda in Las Vegasa. Tisti, ki so jih srečali, so jih opisali kot nekoliko zadržane, a dobronamerne ljudi. Otroci so bili resda nekoliko suhceni, zato pa nasmejani. Tako ju je opisal odvetnik, ki jima je pomagal pri finančnih problemih leta 2011.

David-Louise Turpin / Facebook
Otroci so bili stari od dve do 29 let.

Biblijski dril

Zaveso v mračno notranjost za kanček odstirata starša osumljenega Davida Turpina. Starša sta seveda "šokirana" in "presenečena", čeprav, kot sta priznala, že več let nista bila na obisku. "Bog je želel, da imata številčno družino," sta dejala za ABC News in dodala, da so bili otroci deležni stroge domače vzgoje. Zapomniti so si morali dolge odlomke iz Svetega pisma, nekateri naj bi se jo na pamet naučili kar v celoti.

In sosedje? Ne morejo verjeti, kaj se je dogajalo v njihovi ulici. "Pojma nisem imel, kaj se dogaja v tej hiši. Mislim sem, da sploh nimata otrok," je dejal eden od sosedov, drugi pa so dejali, da so otroke v zadnjih treh ali štirih letih videli le redko.

Profimedia
Hiša družine Turpin v Perrisu.