Mobilna verzija
22:23 22. marec 2018

Priznana modna fotografa obtožena spolnega nadelgovanja

K.M.
3 Posodobljeno: 12:43 / 14.1.2018

Obtožbe je izreklo kar 15 aktualnih in nekdanjih manekenov.

Mario Testino

Chiara Ferragni, Mario Testino in Gisele Bundchen. Foto: Profimedia

Predvsem zadnji del leta 2017 je bil zaznamovan z razkritji številnih spolnih nadlegovanj v filmskem svetu. Največja odmevnost le-teh pa se je zgodila ravno zaradi številnih odmevnih imen, ki so bili v razkritja vpleteni. Skoraj dnevno že beremo o novih pričevanjih in obtožbah, le-te pa so se zdaj očitno preselile tudi v svet mode. 

Kar 15 aktualnih in nekdanjih manekenov in fotomodelov naj bi namreč za časopis New York Times razkrilo neprimerno vedenje in spolno nadlegovanje s strani dveh priznanih fotografov. V to naj bi bila vpletena Bruce Weber in Mario Testino, oba pa sta obtožbe že zanikala. 

"Spominjam se, da mi je prste dajal v usta in me prijemal za moje privatne dele. Nikoli nisva imela spolnega odnosa, se je pa zgodilo veliko stvari. Veliko dotikanja. Veliko nadlegovanja," je o Weberu priznala maneken Robyn Sinclair. Maoški naj bi morali vzdihovati in se dotikati, Weber pa naj bi se jih dotikal, kjer je začutil 'energijo'. Sicer pa se je Bruce Weber že pred dobrim mesecem znašel na sodišču. Tam sta ga spolnega nadlegovanja obtožila modela Mark Ricketson in Jason Boyce. 

weber

Weber Foto: Profimedia

Testino, ki ga obožujejo številne zvezdnice in svetovno priznane revije, je po drugi strani obtožen številnega otipavanja in napeljevanja k seksu. Oba pa naj bi s svojim početjem manekene nadlegovala vsaj zadnjih 10 let. 

Preko svojih predstavnikov za medije sta oba obtožbe že zanikala. 

Vaš prispevek