Eksplozija

Okoli pasu je imel privezano cevno bombo

T.L.
11. 12. 2017, 13.59
Posodobljeno: 11. 12. 2017, 16.21
Deli članek:

Newyorški župan Bill DeBlasio je potrdil, da je šlo pri današnjem incidentu z eksplozivno napravo pod avtobusno postajo Port Authority za teroristični napad.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Eksplozija je odjeknila v podhodu pod 42. ulico med 7. in 8. avenijo ob 13.30 uri po srednjeevropskem času. To je podhod, ki povezuje dva večja terminala podzemne železnice med avtobusno postajo Port Authority in Times Squareom.

Na kraju dogodka je eden od predstavnikov policije za agencijo Associated Press dejal, da je imel moški cevno bombo privezano nase v trenutku, ko je eksplodirala na postaji podzemne železnice. Ob tem so bile poškodovane tri mimoidoče osebe.

Eksplozija je podhod napolnila z dimom in ljudje so se v strahu za življenje razbežali na prosto. Podhod je bil poln ljudi, ki so se odpravljali na delovna mesta v New Yorku. 

Za zdaj še ni jasno, kaj natančno je napadalec nameraval storiti, vendar policija navaja, da je bila bomba precej šibka. Ni jasno, ali je eksplodirala predčasno.

Napadalec 27-letnik iz Brooklyna

Ameriška televizija Fox poroča, da je napadalec zaposlen pri lokalnem elektro podjetju, kjer naj bi tudi izdelal bombo. Šlo naj bi za 27-letnika iz Brooklyna po rodu iz Bangladeša. Policija tega še ni potrdila.

Port Authority je največja avtobusna postaja v ZDA, gre pa za območje, kjer se prepletajo linije avtobusnega prometa in podzemnih železnic, zato je običajno polno ljudi. Zaradi dogajanja je policija evakuirala nekaj avtobusnih linij.