Mobilna verzija
01:14 26. september 2018

10 milijonov za »inovatorje«, ki znajo rešiti tegobe tega sveta

S.R.
1 Posodobljeno: 19:24 / 14.11.2017

Dobrodelna organizacija Billa Gatesa vsem »inovatorjem«, ki bi znali rešiti trenutne svetovne izzive in težave, ponuja 10 milijonov dolarjev.

bill gates

10 milijonov, ki jih ponuja Gatesova fundacija, je namenjena financiranju idej, usmerjenih zlasti v izboljšanje izobraževanja, izkoreninjenje revščine in ustavitev podnebnih sprememb. Foto: Reuters

Dobrodelni sklad Bill in Melinda Gates je danes napovedal partnerstvo s fundacijo MiSK, nepridobitno človekoljubno organizacijo, ki jo je ustanovil saudski prestolonaslednik, princ Mohamed bin Salman.

V okviru pobude »MiSK Grand Challenges« bodo 100 »inovatorjev« financirali s po 100.000 ameriškimi dolarji, pri čemer se bodo morale ideje nanašati na dva področja, in sicer izobraževanje in globalno državljanstvo.

V zvezi s tema dvema temama bodo v naslednjih trehih let postavili vrsto »velikih izzivov.« Iščejo »inovativne rešitve na težave, s katerimi se srečujejo izobraževalni sistemi,« in ideje, ki bodo pomagale prispevati k »globalnim ciljem za trajnostni razvoj,« kot sta zmanjšanje revščine in zagotovitev dostopa do pitne vode vsakemu človeku.

Strokovna pomoč

Izbrani bodo imeli dostop do strokovnjakov in ključnih ljudi, ki jim bodo pomagali pri razvoju konceptov do dejanskih pobud. Uspešni kandidati bodo po tem lahko zaprosili za dodatno financiranje.

»Pobuda MiSK Grand Challenges bo najbistrejše ume na svetu spodbudila k iskanju najboljših zamisli za rešitev nekaterih najtežjih razvojnih izzivov,« je na tiskovni konferenci dejal Bill Gates.

Vaš prispevek