Mobilna verzija
14:12 19. junij 2018

Odkrila je, kdo že 70 let na grobu njenega tragično preminulega brata pušča cvetje

R.T.
0 Posodobljeno: 19:27 / 13.11.2017

Na grobu brata 84-letne Britanke, ki je v tragični nesreči umrl star komaj 12 let, že 70 let neznanec vsako leto pušča cvetje in pesmi. Ena skrivnost je končno razrešena.

grob

Grob tragično preminulega Karla. Foto: Youtube

Karl Smith je bil star komaj 12 let, ko je leta 1947 tragično utonil ob obali v Južnem Walesu. Tam je bil na izletu s skavti. Kmalu za tem je nekdo na njegovem grobu vsako leto začel puščati cvetje in pesmi.

Karlova sestra Ann Kear si je leta in leta prizadevala, da bi odkrila, kdo je skrivnostni obiskovalec, ki se po tolikih letih še vedno spomni njenega brata. Zagonetko je v okviru ene svojih oddaj končno razrešila medijska hiša BBC.

ann kear, grob

Kearova je dolgo iskala neznanca, ki je obiskoval grob njenega brata. Foto: Youtube

Izkazalo se je, da je skrivnostni neznanec s cvetjem Karlov prijatelj iz otroštva, ki si je z njim v noči pred usodno nesrečo delil šotor. 84-letni Ronald Seymour-Westborough njegov grob vsakoletno obiskuje vse odkar je dopolnil 18 let.

Ronald, ki ga je televizijska ekipa izsledila na njegovem domu v mestu Gloucester, je razkril, da ni imel pojma, da ga je Kearova iskala, saj da ni vedel niti, da je Karl imel sestro. Kearova je bila ob bratovi smrti stara sedem let, glede skrivnostnega obiskovalca pa se je na javnost obrnila šele pred dvema letoma, pozneje pa je zgodbo pograbil BBC.

Čeprav je Ronald priznal, da je Karlu na grob nosil cvetje, pa je zanikal, da bi bile njegove tudi pesmi. 77-letni Kearovi bo tako del uganke še vedno kratil spanec.

karl smith

Karl je utonil, ko je bil star 12 let. Foto: Youtube

Vaš prispevek