ČISTKA

Pozor, reveži in svojat, prihaja Ivanka Trump!

M.V.
14. 11. 2017, 06.50
Deli članek:

Konec meseca se bo v indijskem mestu Hajderabad srečala svetovna podjetniška elita. Oblasti si pred obiskom Ivanke Trump prizadevajo očistiti mesto nečednih postopačev.

Profimedia
Letošnja tema sestanka je opolnomočenje žensk. Seveda gre samo za pravice tistih, ki imajo finančni in socialni kapital, preostale lovijo po ulicah indijskega mesta.

6000 najbolj obubožanih prebivalcev bodo zaprli zaradi gospodarskega vrha. 

Med 28. in 30. novembrom bo v indijskem mestu Hajderabad potekal svetovni podjetniški vrh, ki se ga bo udeležila tudi svetovalka in hčerka ameriškega predsednika Ivanka Trump. Obisk predsednikove svetovalke in znane globalizatorke pa je mestne oblasti močno zaskrbel. Tako visokega obiska namreč ne morejo pripeljati v kraj, kjer ulice preplavlja na tisoče beračev, revežev, pohabljencev in drugih socialno ogroženih skupin. Zato so v mestu na jugu države, po zahtevi indijske vlade, sprejeli drakonske zakone, ki bodo strogo prepovedovali prosjačenje oziroma kakršnokoli izražanje revščine. Zaradi tega bodo izolirali in zaprli 6000 tisoč nedolžnih prebivalcev.

Opolnomočenje žensk

Svetovni podjetniški vrh (GES) je vsakoletni sestanek vlagateljev in ustvarjalcev novih poslovnih priložnosti. Letošnja tema sestanka je opolnomočenje žensk oziroma njihovega položaja v poslovnem svetu. Lokalne oblasti se tako želijo predstaviti v najlepši luči in svetu sporočiti, da je mesto Hajderabad idealno za razvoj dobičkonosnih poslov. Seveda so se organizatorji takoj morali lotiti »nesnage«, tako da so v zadnjem tednu z ulic odstranili 400 brezdomcev. Njihova usoda je neznana, a po vsej verjetnosti so jih strpali v že tako prenatrpane zapore in tako imenovane rehabilitacijske centre. Seveda je bilo med njimi tudi veliko žensk, ki nikoli ne bodo izkusile poslovnega opolnomočenja, s katerim se hvali letošnji vrh.

V mestu na jugu države so po ukazu indijske vlade in mestnih oblasti sprejeli drakonske zakone.

Stroge kazni

Medtem ko v mestu hitijo s popravljanjem lukenj v cestah, saniranjem ulic in obnavljanjem fasad, se bo lov na ljudi nadaljeval še nekaj tednov, saj je na prostosti še veliko revežev, ki morajo do konca meseca končati za zapahi. Vsi, ki se ne bodo odzvali pozivom oblasti ali pa bodo zasačeni med prosjačenjem in postopanjem po mestu, bodo aretirani in strogo kaznovani. Za zdaj oblasti niso sporočile, za kakšne kazni konkretno gre. Slepomišenje na stran – tovrstne »akcije očiščenja mest« potekajo ob vseh večjih zborih voditeljev sveta, tudi na Zahodu.