Sekta

Grozljivo: posiljeval jo je, čeprav je imel 80 žena

U.K.
14. 11. 2017, 07.00
Posodobljeno: 14. 11. 2017, 07.55
Deli članek:

O svojem očetu je spregovorila Rachel Jeffs. Warren Jeffs je sicer trenutno v zaporu zaradi posilstva mladoletnice.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Rachel je o svojem očetu in življenju v sekti napisala tudi knjigo.

Skoraj desetletje po tem, ko so aretirali Warrena Jeffsa, vodjo kulta FLDS (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints), je o njem spregovorila njegova 33-letna hčerka. In potrdila je, da je njen oče pošast, ki je pod krinko svetosti počel grozljive stvari. Povedala je, da jo je posiljeval od otroštva. »Poklical me je v pisarno, kjer je bil gol. Povedal mi je, da so tako videti moški, nato pa me je posilil. Stara sem bila osem let,« je povedala Rachel. Dodala je, da ne ve, kolikokrat jo je posilil, a zlorabljal jo je naslednjih osem let. »Nič nisem mogla proti njemu. Počutila sem se grozno.« Pri desetih letih je o zlorabah povedala mami, ki pa ni storila ničesar in zlorabe so se nemoteno nadaljevale. 

80 žena

Povedala je, da se je zlorabljanje prenehalo, ko se je poročila z moškim, ki ga je izbral njen oče. Spoznala ga je dan pred poroko. In povedala je, da je bila srečna, da je odšla stran od očeta. Warren je imel kar 80 žena, člani verskega kulta so namreč živeli v poligamiji. Ženske so bile tako rekoč sužnje moškim. V vsem so jih morale ubogati in jih poslušati. Zlorabe otrok so bile nekaj povsem običajnega in sprejemljivega. Rachel je tudi povedala, da jo je oče večkrat odpeljal v knjižnico, kjer ji je nato kazal pornografske fotografije. Ko je bila stara 16 let, se ji je sicer za vse skupaj opravičil, a je dejala, da ni verjela, da je bilo očetu dejansko žal.

arhiv
Warren Jeffs naj bi še zmeraj vodil sekto iz zapora.

Aretacija

Warrena je policija aretirala kmalu po njeni poroki. Sicer je bil nekaj časa na begu, pristal je tudi na seznamu FBI najbolj iskanih ljudi. Ujeli so ga med rutinsko kontrolo vozila, kjer so našli tudi 50 tisoč dolarjev. Obsojen je bil zaradi posilstva dveh mladoletnih žena. Ena je bila stara komaj 12 let. Preostanek življenja bo zdaj preživel v zaporu, a tudi za rešetkami ima ogromen vpliv na svoje privržence. Če so njegovi sledilci naredili karkoli, kar se mu ni zdelo prav, jih je namreč kaznoval tudi iz zapora. Med drugim tudi svojo hčerko Rachel, ki jo je kaznoval, ker naj bi imela spolne odnose s svojim možem, ko je bila noseča. To je bil namreč eden hujših prekrškov v skupnosti. Za kazen je morala oditi in več mesecev živeti stran od svojih otrok. Warren je očitno še eden iz vrste ljudi, ki je osnoval versko sekto izključno zaradi tega, da je izpolnjeval svoje bolne pedofilske težnje. In prav žalostno je, da takšnim ljudem uspe prepričati in zasužnjiti toliko somišljenikov. Seveda so mu moški sledili iz povsem preprostega razloga, da so imeli ženske sužnje, ki so morale storiti, karkoli so zahtevali od njih.