Mobilna verzija
17:37 26. maj 2018

VIDEO: Predstavnikom ministrstva ponudili kavo in jih poslali domov

Ž.K.
1 Posodobljeno: 12:27 / 20.10.2017

Zdravniki v Zvorniku so se uprli odločitvi vlade, da zamenja direktorja bolnišnice. Pripravljeni so celo gladovno stavkati.

Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsednik Republike Srbske je izjavil, da ni važno, kdo ima prav. Foto: Profimedia

V bolnici v Zvorniku, ki je del Republike Srpske je pred dnevi prišlo do nenavadnega upora zaposlenih. Vlada RS je namreč odstavila direktorja Splošne bolnice Zvornik Milorada Drljevića, ker naj ne bi poskrbel za plačevanje prispevkov za zaposlene. Le ta se je na očitke odzval, da je do zamud pri plačevanju obveznosti prišlo, ker je bolnica s strani Sklada zdravstvenega zavarovanja ni prejela vsega denarja, ki bi ga morala. Ob tem je dodal, da je bolnica Zvornik med bolnicami, kjer so zaostanki s plačili najmanjši in da bi moralo  ministrstvo odpustiti tudi direktorje vseh ostalih zdravstvenih ustanov.

upor1

Zdravniki Splošne bolnice Zvornik so se uprli vladi. Foto: youtube

Zdravniki na pomoč

Direktorju v bran so stopili zaposleni v bolnišnici vključno z najbolj uglednimi zdravniki. Le ti so najprej dobesedno nagnali delegacijo ministrstva, ki je prišla opravit primopredajo poslov, kar si lahko ogledate tudi v video posnetku. Da bi zaščitili svojega direktorja, so pripravljeni celo gladovno stavkati in se odreči svojim zaposlitvam.

Ni važno kdo ima prav

Kljub burnemu odzivu zdravnikov pa vlada Republike Srpske ostaja neomajna. Milorad Dodig je celo izjavil, da je popolnoma nepomembno kdo ima prav in kdo ne, saj je odločitev vlade dokončna, odločitve vlade pa je potrebno spoštovati.

Značke: zvornik , bolica , upor

Vaš prispevek