Policija na delu

VIDEO: Ponoči odjeknili streli, štiri osebe ranjene

T.L.
13. 10. 2017, 08.05
Posodobljeno: 13. 10. 2017, 08.31
Deli članek:

Policija še preiskuje, kaj se je dogajalo ob 22.30 uri v bližini cerkve.

Youtube
Štiri osebe so bile ranjene.

V središču švedskega mesta Trelleborg in v bližini tamkajšnje cerkve Sankt Nicolai so v četrtkovih večernih urah odjeknili streli. Po poročanju švedskih medijev je policija na kraju dogodka, ki se je zgodilo ob 22.30 uri, našla štiri ranjene osebe. Znao je, da sta dva imela strelne rane, eden pa je bil ranjen z nožem. Vse so odpeljali v bolnišnico s hudimi, vendar ne življenjsko ogrožujočimi poškodbami. Gre za moške, ki naj bi bili stari med 18 in 25 let.

V zvezi z dogodkom so zaslišali pet oseb, eno osebo pa so policisti zaradi suma kaznivega dejanja poskusa umora pridržali.

Policija dogodka ne obravnava kot teroristični napad. Švedsko mesto, ki leži 30 kilometrov južno od mesta Malmo, se je v preteklosti že soočalo z obračunavanji kriminalnih združb. Kaj pa je botrovalo četrtkovemu dogodku, policijska preiskava še ni odkrila. 

"Slišali smo strele in videli ljudi, ki so se razbežali. Vse skupaj je bio zelo kaotično. Kmalu sta prispeli na kraj tudi policija in reševalci", je za švedski www.sydsvenskan.se povedala priča dogodka. 

"S prijatelji sem se vračal proti domo, ko sem zaslišal nekaj strelov. Nadaljeval sem s hojo in potem videl dva moška, ki sta tekla stran in slišal vpitje: 'pokliči policijo'", je o dogodku povedala druga priča.