Whatsapp

Kaznovani, ker so obveščali o radarjih

G.G.
23. 9. 2017, 09.02
Posodobljeno: 22. 2. 2021, 20.43
Deli članek:

V Švici je več uporabnikov mobilne aplikacije Whatsapp prejelo globo v višini 730 evrov. Zakaj? Ker so bili v skupini, ki je opozarjala na lokacije radarjev v cestnem prometu.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Skupina, ki šteje okoli 200 članov, deluje dobro leto in pol. V svojih objavah poročajo o lokacijah radarjev in objavljajo tudi fotografije prometnih policistov, ki prežijo na prehitre voznike, poroča spletni portal 20 Minuten.

Nekaj članov je pred dnevi dobilo na dom položnico - globo zaradi opozarjanja na radarje. V Švici je namreč prepovedano javno poročati o tem, kje se nahajajo radarji oziroma kje policija izvaja meritve hitrosti v prometu. V preteklosti so že kaznovali osebe, ki so na Facebooku opozarjale o lokacijah radarjev.

Skupina na Whatsappu je zaprtega tipa, se čudijo oglobljeni in sumijo, da jih je nekdo izdal ali pa da se v skupini "infilitriral" kakšen policist. Oblasti pa kazen argumentirajo z besedami, da ne gre za skupino zaprtega tipa, kot takšne bi lahko po njihovem šteli le skupine, ki štejejo do 30 članov in v katerih se vsi člani osebno poznajo (sorodniki ali prijatelji).