Mobilna verzija
22:36 22. marec 2018

VIDEO in FOTO: Po orkanu Irma na ulicah še nuna z motorko

S.R. Miami
5 Posodobljeno: 18:52 / 13.9.2017

Nuna z motorno žago je postala simbol vseh dobrodušnežev, ki pomagajo pri odstranjevanju posledic orkana Irma.

Sestra Margaret Ann

Sestra Margaret Ann ni mogla več stati križem rok. Foto: Miami-Dade Police Department

Odstranjevanje posledic uničujočega orkana Irma, ki je prejšnji teden pustošil po Karibih in na Floridi, bo dolgotrajno in naporno, vendar so ljudje že našli svojega ljudskega junaka ali, bolje rečeno, junakinjo. V Miamiju se je odstranjevanja podrtih dreves na »svoji« ulici z motorno žago lotila kar sestra Margaret Ann. In dela vajena redovnica jo je znala vihteti.

Rodila se je legenda

Pri delu jo je opazil policist, jo posnel in video objavil na spletu, ta pa je v zgolj enem dnevu zaokrožil po svetu. Sestra Margaret Ann se je bliskovito znašla na naslovnicah svetovnih medijev, včeraj pa je za medijsko hišo CNN opravila tudi svoj prvi intervju.

»Cesta je bila neprevozna, nismo mogli mimo. Videla sem nekoga, ki je zapeljal s ceste ter v blatu izgubil oblast nad vozilom in skoraj trčil v zid. Nekaj je bilo torej treba ukreniti, jaz pa sem imela orodje – želela sem pomagati,« je povedala za CNN. »... tja niso spadale. Treba jih je bilo uporabiti,« pa je okrcala motorne žage, ki so neuporabljene ždele v omari v njeni šoli.

»Zahvaljujemo se sestri in vsem sosedom, ki si skupaj prizadevajo za to, da se prebijemo skozi težke čase,« so na facebooku zapisali policisti policijske postaje Miami-Dade, ki službujejo v njeni soseščini. Na svojo ravnateljico, sestra Margaret Ann je namreč ravnateljica srednje šole Archbishop Coleman F. Carroll, so izjemno ponosni tudi njeni sodelavci, ki so na facebooku zapisali: »Presrečni smo, da so ona in sestre karmeličanke na naši šoli. Ponosni smo na vzor, ki ga vsako leto dajejo našim dijakom in drugim članom skupnosti.«

Sama pravi, da je želela storiti le to, kar učijo tudi njihove dijake: "Pomagaj, kolikor lahko pomagaš."

Vaš prispevek