Vročekrvna klinika

VIDEO: Kirurga sta se sprla med operacijo

M.K.
1. 9. 2017, 13.25
Posodobljeno: 1. 9. 2017, 15.54
Deli članek:

Medtem ko je noseča ženska ležala na operacijski mizi, pripravljena na nujen poseg, se je med dvema zdravnikoma, ki naj bi jo operirala, vnel oster prepir.

You Tube / zajem zaslonske slike
Kirurga sta se brez zadržkov obmetavala s psovkami.

Beseda je dala besedo in kmalu sta se začela glasno zmerjati in groziti. Razvneta zdravnika sta vpila eden čez drugega, uspavana pacientka je ležala na operacijski mizi, vse skupaj pa je s telefonom posnel in objavil nekdo od članov operacijske ekipe.

Dogodek, ki se je pripetil v bolnišnici Umaid na severu Radžastana v Indiji, je sprožil burne odzive in zgražanje javnosti. Mediji so namreč sprva ob videu poročali, da nanj bi otrok med posegom umrl. Uradni predstavnik bolnišnice je pozneje za BBC takšne informacije zanikal in povedal, da sta ženska in njen otrok živa in zdrava. Zdravnika pa naj bi se začela prepirati zaradi nejasnosti, ali je pacientka pred predvidenim nujnim posegom jedla.

Oba zdravnika so po objavi videa začasno suspendirali, uprava bolnišnice pa je uvedla notranji nadzor. Dogodek pa so začele preiskovati tudi pristojne državne službe.