Presenetljivo

Po komaj treh mesecih zapušča Belo hišo

T.L.
30. 5. 2017, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Direktor za komunikacije Bele hiše se je že poslovil z delovnega mesta.

STA

Po komaj treh mesecih je odpstopil direktor za komunikacije Bele hiše Mike Dubke. Dubke je izkušen strateg, naklonjen republikancem, ki ga je Donald Trump najel, da bi preoblikoval medijsko strategijo Bele hiše. 

Reuters
Za večino medijev Trump ne najde lepih besed.

Sean Spicer, tiskovni predstavnik Bele hiše, naj bi obdržal svoj položaj, po poročanju britanskega BBC pa naj bi imel v prihodnje manj srečanj s predstavniki medijev. Do reorganizacije je prišlo potem, ko so tudi v javnost prodrle informacije o nesoglasjih v ekipi, ki v Beli hiši skrbi za komunikacije. Pojavljala so se poročila, da je predsednik Trump nezadovoljen s sporočili, ki prihajajo v javnost iz Bele hiše in se je nedavno navduševal tudi nad idejo, da bi srečanja z mediji ukinil oziroma, da bi jih vodil sam enkrat tedensko ali vsakih 14 dni. 

Kellyanne Conway je za AP potrdila, da je Dubke odpoved podal pred Trumpovo turnejo v tujino, ki je analitiki  - vsaj njen evropski del - niso ocenili kot zelo uspešno.

Trump se ponavlja: na tapeti znova Rusi in žuganje Nemčiji 

In kaj počne Trump danes? Znova je obšel priporočila svojih komunikacijskih strategov in odvetnikov in se takoj lotil objav na twitterju. Danes se je vrnil k priljubljeni temi: Rusom, ki se po Trumpovem mnenju smejijo "bednim izgovorom" demokratom, zakaj so izgubili na volitvah. Zažugal pa je znova Nemčiji, v središču njegovega srda je znova trgovinska izmenjava med državama, ki ni v korist ZDA, in prispevek Nemčije zvezi Nato, saj bi po Trumpovem mnenju Nemci morala plačevati več. To se bo, kot je še danes zapisal Trump, spremenilo.