Potlačena čustva

Princ William odkritosrčno spregovoril o svoji pokojni mami Diani

R.T.
29. 5. 2017, 13.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Britanski princ William je v intervjuju za revijo GQ iskreno govoril o svoji pokojni mami princesi Diani in težkih čustvih, ki jih s sabo nosi že 20 let.

Profimedia
Princ William in Harry, ki sta bila ob smrti svoje mame stara 15 in 12 let, se še vedno vsak dan spomnita nanjo.

Štiričlanska družina, princ William z ženo Kate in otorkoma Georgem ter Charlotte, se zdijo popolna družina. A za nasmejanim obrazom britanskega prestolonaslednika se skriva žalost, ki jo še vedno čuti zaradi tragedije izpred 20 let, ko je v prometni nesreči življenje izgubila njegova mati, priljubljena princesa Diana.

»Vzelo mi je skoraj 20 let, da sem prišel do tega nivoja,« je William opisal boj s samim sabo v iskanju sreče. »Še vedno mi je težko, saj je moja žalost bila včasih tako surova. Pa tudi ne gre za isto žalost, kot jo čutijo ostali ljudje, saj vsi vedo za njo. Vsi so jo [Diano] poznali, vsi so poznali zgodbo.«

Profimedia
Princa William in Harry na pogrebu.

Zato ni nenavadno, da se princ v življenju zanaša na stabilnost, ki mu jo daje družna. »Svojega dela ne bi mogel opravljati brez stabilnosti družine. Ta mi je najpomembnejša, zato hočem svoje otroke vzgojiti v veselem, stabilnem in varnem svetu. Želim, da george odraste v resničnem, živem okolju. Nočem, da odrašča za grajskimi zidovi, biti mora zunaj,« je še dejal.

Pred časom je o izgubi mame govoril tudi Williamov mlajši brat princ Harry, ki je bil ob tragediji star šele 12 let. Dejal je, da je šel skozi dve leti »popolnega kaosa« in še več let potlačitve spominov, kar ga je pripeljalo na rob sprejemljivega obnašanja. »Moj brat mi je bil v največjo oporo,« se je Harry spomnil Williamove pomoči ob najtežjih letih.

Profimedia
Diana je bila prava kraljica ljudskih src.