Pobesneli veper

Na Dunaju otroke na igrišču napadel merjasec

S.R.
28. 5. 2017, 12.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policisti posebne enote avstrijske policije Cobra so morali včeraj zvečer posredovati na igrišču na Dunaju. Malčke je pri igri napadel divji prašič.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po posredovanju enote Cobra se je merjasec skril v grmovje ob igrišču in se zapletel med vejevje. Ker jim ga ni uspelo uspavati ali ujeti živega, so ga morali ustreliti, poroča avstrijski Kronenzeitung.

»Otroci so se ustrezno odzvali, nemudoma so zbežali z igrišča,« je dogodek opisal tiskovni predstavnik policije Patrick Maierhofer, ki je povedal, da se je merjasec po napadu skril v grmovje ob bližnjem stanovanjskem objektu.

Policija je žival najprej poskušala ujeti, vendar so jim iz mestne veterinarske službe sporočili, da ustrezne puške nimajo na voljo in da lahko uporabijo zgolj pihalnik. Ker bi se morali vepru s pihalnikom preveč približati, so ocenili, da je to prenevarno. Pobesnele živali jim ni uspelo ujeti niti z drugimi metodami, zato so jo malo po 23. uri ustrelili. Prašiču je smrtni strel z varne razdalje zadal pripadnik enote Cobra.