Pošast iz Vratarnice

Mati umorjene Anđeline: morilcu bi pljunila v obraz in ga z golimi rokami zadušila

S.R.
7. 4. 2017, 14.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Spregovorila sta brat pošasti Vladice Rajkovića in mati brutalno posiljene in umorjene triletne Anđeline.

Fondacija Tijana Jurić
28-letni Vladica Rajković je pošastno posili in umoril 3-letno Anđelino.

Kot smo poročali, so posiljevalca in morilca Vladico Rajkovića iz srbske vasi Vratarnica v torek obsodili na skupno kazen 40 let zapora. Rajković je triletno Anđelino ugrabil, jo odpeljal v bližnji gozd, v jarku posilil ter jo do smrti potolkel z večjim kamnom.

Fondacija Tijana Jurić
Fundacija Tijana Jurić se zavzema za to, da bi v Srbiji uvedli dosmrtni zapor za morilce otrok (na fotografiji umorjena Anđelina).

Danijela Stefanović, mati umorjene deklice, je v šoku opazovala, kako je Rajković v torek povsem mirno in brez kančka obžalovanja sprejel izrečeno kazen. »Vse se mi je odvrtelo pred očmi, vsak delček tistega dneva, ko sem izgubila otroka. Ko v sodni dvorani pogledam Vladico, mi telo preplavita strah in jeza. To je mala kazen zanj,« je dejala za srbski portal Blic.

Na novinarjevo vprašanje, ali se je poskušal opravičiti ali pa na njo kakor koli drugače obrniti, je odgovorila, da mu tega niti ne bi dovolila, temveč bi mu pljunila v obraz in ga z golimi rokami zadušila.
Izreka sodbe se je s soprogo udeležil tudi morilčev brat, ki je od sramu komaj dvignil pogled. »Pričakujem najvišjo možno kazen, ker si je to zaslužil. Odkar je v zaporu, z njim nisem želel imeti nobenega stika in tako bo ostalo dokler bom živ,« pa je za Blic povedal brat Perica Rajković.

Žrtev krutega zločina, triletna Anđelina Stefanović.