Bolnik

Izraelski 'prerok' obglavil ženo, zažgal truplo, glavo pa prenašal okoli

R.T.
30. 3. 2017, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Izraelska policija je pridržala izraelskega državljana, ki je po ulicah Tiberije prenašal glavo svoje umorjene žene.

Wikimedia commons
Izraelska policija

Izraelec, ki bi naj trpel za duševnimi težavami, in ki se je v preteklosti razglašal za preroka, je ženo umoril, obglavil, njeno telo zažgal, nato pa njeno glavo prenašal po Tiberiji na severovzhodu Izraela.

Policijo so o zločinu obvestile priče, ki so na ulicah starodavnega mesta zagledale moškega oblitega s krvjo in s človeško glavo v rokah.

»Mlad ultra-ortodoksen moški je po ulici hodil ves krvav, z glavo svoje žene v rokah. Nihče ni razumel kaj se dogaja in zakaj je na njem toliko krvi. Šele kasneje so ugotovili, da ima v rokah žensko glavo,« je za časnik The Jerusalem Post povedala neimenovana priča.

Oblasti so 34-letnika nemudoma pridržale, telo njegove nesrečne žene pa so našli zažgano v bližnjem stanovanju.

Neimenovani osumljenec naj bi že večkrat iskal pomoč na psihiatriji, zaradi mnogih psihiatričnih obolenj. Izraelski časnik Maariv pa poroča še, da se je moški v preteklosti oklical za preroka.

33-letna žrtev je sicer delala kot vzgojiteljica v bližnji sirotišnici. Z osumljencem sta bila poročena 10 let, 14 dni pred umorom pa naj bi se uradno ločila. Ob ločitvi je žrtev svojim sodelavcem potožila, da jo je strah, da jo bo bivši mož umoril.

Osumljenec naj bi sicer prišel v Izrael iz Moldavije leta 1991, ko je odrasel se je zaposlil v vojski, po končani vojaški karieri pa se je preselil v Tiberijo.

Policija zločin še preiskuje, v tem času pa velja prepoved širjenja informacij o preiskavi. Osumljenec bo pred sodnika v Nazaretu pripeljan še danes.