Brez predaje

Obupana mama Jadranka jo hoče nazaj, a se mora skrivati. Vendar pa noče izdati, kje je

J.P.
1. 2. 2017, 14.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi vpletenosti v poskus umora bi morala v zapor za dve leti in pol, a je raje pobegnila.

Leta 2013 so jo aretirali v operaciji Lutka. Pobegnila je na Hrvaško, a so jo tam aretirali in jo izročili Bosni in Hercegovini, kjer so jo zaradi sodelovanju pri poskusu umora Đorđeja Ždraleja in pripadnosti kriminalni združbi Darka Eleza obsodili na dve leti in pol zapora. Vendar pa je bivša miss fotogeničnosti Bosne in Hercegovine zbežala iz hišnega pripora v mamini hiši v Han Pijesaku. Pristojno sodišče je izdalo tiralico, Slobodanka Tošić pa je še vedno na prostosti.

Mama Jadranka brani odločitev svoje 30-letne hčere. »Nikakor se ne bo predala. Brez predaje,« je dejala. »Slobodanka se v Bosno ne bo vrnila.«

Interpol
Slobodanka na spisku Interpola.

Izgubila je zaupanje v pravni sistem

»Ni begunka. V Srbijo je odšla, ker je izgubila zaupanje v bosanski pravni sistem,« je še dejala za MailOnline in dodala, da njena hčer, ki je leta 2008 krasila naslovnico Playboyja, ni kršila hišnega pripora. »Lahko se je gibala po vzhodni Bosni in Hercegovini. Ko so jo po krivem obtožili, je vedela, da mora v Srbijo, da bi se zaščitila. Super punca je, primer pa ji je uničil mladost. Ne skriva se, le utrujena je od vsega skupaj. Povsem nemočna je,« je še povedala Jadranka.

Sporno pričanje

Slobodankin odvetnik Vlado Adamović pravi, da je bila njegova stranka obsojena na podlagi pričanja, ki ni bilo verodostojno. Potrdil je tudi, da se Slobodanka skriva nekje v Srbiji, medtem ko se on na vse pretege trudi, da bi ustavnemu sodišču dokazal, da priča ni bila kredibilna. To bi lahko trajalo še tri leta.

Njen odvetnik je potrdil, da se Slobodanka skriva nekje v Srbiji.

Upa, da odkrijejo nepravilnosti

Mama je trdno prepričana, da hčer ni delala za zloglasnega Eleza. »Ni bila v tolpi. Oni so jo poznali, ker je bila priljubljena, a ni bila z njimi. Ni zločinka,« je bil odločna njena mama. »Mar nihče ne vidi, da so ji naprtili krivdo? Ona je žrtev! Ne vejo, kdo je streljal, vejo pa, da je moja hčer pomagala. Mar ni to sumljivo? Obsodili so jo na dve leti in pol zapora, ker naj bi sodelovala pri poskusu umora, a ne vejo, kdo je strelec.« Slobodanka uživa podporo svoje družine – mama Jadranka, oče Goran in njena sestra Sanja so prepričani, da je nedolžna. »Vsi upamo, da bo primer kmalu za nami, da se bo srečno končal. Upam, da bo ustavno sodišče odkrilo nepravilnosti v predhodnih obravnavah in da jih odkrijejo čim prej. Svojo hčer hočem nazaj. Zanjo pa si želim, da si spet lahko normalno zaživela,« je še dejala obupana mama.