Nič več čivkanja

Trump uslužbencem Agencije za varstvo okolja prepovedal komunikacijo z mediji

S.R.
24. 1. 2017, 20.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik Donald Trump je uslužbencem Agencije ZDA za varstvo okolja (EPA) prepovedal komunikacijo z novinarji in kakršno koli objavljanje sporočil na družbenih omrežjih, poroča tiskovna agencija AP.

Reuters
Trump pri okoljskih vprašanjih očitno ne bo popuščal.

Ta prepoved je še ena v vrsti omejitev, ki jih je agenciji EPA naložila Trumpova administracija. Tuji mediji so že v ponedeljek poročali, da so agenciji zamrznili vsa nepovratna sredstva ter zaustavili izvajanje pogodb in medagencijskih sporazumov, uslužbencem pa prepovedali, da bi v zvezi s tem dajali kakršne koli izjave.

Zamrznitev nepovratnih sredstev je za nepridobitno medijsko družbo ProPublica potrdil tudi Myron Ebell, ki je za Trumpovo administracijo do prejšnjega tedna vodil ekipo za prenovo agencije EPA. Po njegovih navedbah želijo stvari zaustaviti, da bi preprečili morebitne neljube dogodke, saj se želijo z vsemi ukrepi, pogodbami, dodelitvami sredstev in novimi zaposlitvami najprej seznaniti sami. Dejal je še, da v tem ni nič spornega, saj se to dogaja ob vsaki menjavi oblasti.

Trump je sicer za novega direktorja agencije EPA predlagal generalnega tožilca Scotta Pruitta, ki je politiki agencije v preteklosti že večkrat oporekal na sodišču.

Trumpova administracija je med koncem tedna tvitanje domnevno  prepovedala tudi Ministrstvu za notranje zadeve, potem ko so na twitter računu ameriške službe za nacionalne parke objavili sporočilo o številčnosti udeležbe na Trumpovi inavguraciji.