Čudež v Abrucih

VIDEO: Trenutek, ko so izpod snega in ruševin rešili 8-letnega dečka

G.G.
20. 1. 2017, 16.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko je že kazalo, da v hotelu Rigopiano, ki ga je v sredo zasul snežni plaz, ni preživelih, so reševalci sporočili veselo novico. Doslej so rešili 10 gostov, med njimi tudi 8-letnega Gianfilippa.

Reuters
In 8-letni Gianfilippo je na varnem.

Vse kaže, da je fant, ki je na posnetku, sin 38-letnega kuharja Giampiera Pareta, ki je kot prvi poslal klic za pomoč. Parete je imel srečo, da je tik pred plazom odšel do avtomobila pred hotelom. Na varnem je tudi njegova žena, medtem ko njunega drugega otroka še pogrešajo. Po zadnjih informacija naj bi bil tudi med živimi.

Lokalni časnik Il Centro poroča, da so med preživelimi tudi 41-letni policist Domenico Di Micheangelo, njegova žena in otrok.

Skupino preživelih so sicer našli v hotelski kuhinji, ki ga tone snega niso uspele zdrobiti, kot se je zgodilo z večjim delom štirinadstropne zgradbe. Ruševine hotela prekriva skoraj pet metrov debela snežna gmota.

Preživelo vsaj 12 ljudi in psa 

Reševalci so našli še štiri osebe, tako da je skupaj 12 preživelih, če vštejemo dva, ki sta hotel zapustila pred plazom. Pogrešanih je še 19 ljudi.

Pred uničujočim plazom sta pravočasno zbežala tudi "hotelska" psa, ki ju je kasneje našel vaščan in jima ponudil zatočišče in hrano.