Reševalna akcija

Strmoglavljence v džungli našli domorodci

B.K.
6. 1. 2017, 09.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Reševalne ekipe so globoko v amazonskem pragozdu našle preživele po helikopterski nesreči prejšnji četrtek, poroča britanska medijska hiša BBC.

Facebook
Deževni gozd (fotografija je simbolična).

Na krovu vojaškega helikopterja Mi-17V-5, ki je prejšnji četrtek strmoglavil globoko v venezuelskem delu amazonskega pragozda, je bilo 13 ljudi, med njimi tudi civilisti. Člani posadke naj bi bili najdeni živi, piše venezuelski časnik El Nacional, a ne omenja kako je z zdravjem civilistov.

Liborio Guarulla - guverner zvezne države Amazonas, kjer se je pripetila nesreča - je na twitterju objavil, da bi naj strmoglavljene našla reševalna ekipa sestavljena iz pripadnikov domorodnega plemena Yecuana. Helikopter in preživeli so bili najdeni na vrhu planote Cerro Duida.

Guarulla, ki je sicer oster politični kritik venezuelskega predsednika Nicolasa Madura, je med reševalno operacijo vladi večkrat očital premalo angažmaja. Po njegovih navedbah naj bi v reševalni akciji sodeloval samo en vojaški helikopter.

Maduro je sicer v sredo navedbe zanikal in dejal, da v akciji sodeluje več skupin vojakov in domorodnih plemen, ki so prodrli globoko v pragozd.