Še vedno na begu

VIDEO: Sedem minut groze: izstrelil je do 180 nabojev

T.L.
2. 1. 2017, 16.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nov posnetek napada v klubu kaže trenutek, ko je napadalec začel strelski pohod.

Profimedia
Cvetje pred klubom.

Napadalec, ki je na novo leto v prestižnem klubu Reina v Istambulu v napadu ubil 39 ljudi, 69 pa jih je še v bolnišnici, je še na begu. Medtem pa se je na svetovnem spletu pojavil nov posnetek, na katerem je videti prestrašene ljudi, ki bežijo pred strelcem. 

Turški minister za notranje zadeve Suleyman Soylu je dejal, da se iskanje terorista nadaljuje in da upa, da ga bo  policija kmalu prijela. Policija je zaenkrat v povezavi z napadom prijela osem ljudi, poroča BBC. Turške oblasti ocenjujejo, da bi se lahko napadalec nahajal v osrednji Aziji, časnik Hurriyet pa piše, da naj bi izhajal iz Kirgizistana ali Uzbekistana. Oblasti vKirgizistanu so se že odzvale in dejale, da dvomijo, da bi bil napadalec "njihov", vendar pa bodo storili vse potrebno, da bi našli napadalca. 

Profimedia
Turčija žaluje.

V sedmih minutah 180 nabojev

Vse več je znanih podrobnosti krvavega napada. Napadalec je v približno sedem minut dolgem napadu izstrelil do 180 nabojev. Do kluba se je pripeljal s taksijem, nato pa ob vhodu ustrelil varnostnika in potovalnega agenta. Oba sta bila mrtva na mestu, poroča BBC.

Večina žrtev napada prihaja iz tujine. Po dosedanjih informacijah je v napadu življenje izgubilo 11 državljanov Turčije,  sedem državljanov Savdske Arabije, trije državljani Iraka in trije državljani Libanona, dva državljana Jordanije, Indije in Maroka ter po en državljan Nemčije, Sirije, Izraela, Francije, Tunizije, Belgije, Kuvajta, Kanade in Rusije.