Pismo Trumpu

Osemletnik razložil, zakaj Trump ne bi smel biti predsednik

mk
25. 12. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Učiteljica je v osnovni šoli Jamestown učence pred meseci spodbudila h gledanju večernih poročil in nastalo je zelo zanimivo pismo.

Reuters
Jackson je v pismu navedel vrsto pomislekov glede Donalda Trumpa.

Osemletni Jackson se je po ogledu poročil namreč odločil, da bo poslal pismo Donaldu Trumpu. V njem je presenetil z ugotovitvami, ki jih od tako mladega šolarja ne bi pričakovali.

V pismu je zapisal, da je videl, kako se Trump norčuje iz hendikapirane osebe, in pomislil, kako grozno je to. Nato pa nadaljeval, da ga je slišal govoriti, kako se je hvalil, da lahko sredi Pete avenije v New Yorku ustreli nekoga in ne bo izgubil glasov. »Resnično upam, da to ne drži,« je še pripisal.

Dejal je, da otrokom Trump ne predstavlja ravno najboljšega zgleda. 

Strašite otroke

»Otroke strašite, ko govorite takšne stvari, da lahko nekdo kot naš bodoči predsednik že samo pomisli, da bi počel kaj takšnega,« je nadaljeval Jackson. Nato pa je se je obregnil še ob Trumpov način komuniciranja z drugimi. »Zanima me, ali bi vam bilo všeč, če bi kdo vašim otrokom ali vnukom govoril stvari, ki jih govorite o drugih? Vam je kdaj žal zaradi stvari, ki jih govorite? Vam je žal zaradi stvari, s katerimi prizadenete druge? Nisem vas še slišal, da bi se opravičili,« je napisal Jackson.

Otroci vas gledajo

»Želim vam sporočiti, da vas otroci gledajo. Predsednik Združenih držav Amerike bi moral biti naš voditelj. Morali bi predstavljati nekoga, od katerega se lahko učimo in se po njem zgledujemo. Mislim, da na tem področju ne delate ravno najbolje,« je še zapisal in dodal, da ko odraste, ne bi želel biti kot on. »Prosim gospod Trump, začnite razmišljati kot otroci v tej državi. Morda še vedno ne moremo voliti, toda mi smo prihodnost,« je še bistroumno zaključil komaj osemletni Jackson. Očitno so celo otroci doumeli, kako šokantne in nevarne so nekatere izjave in stvari, ki jih predlaga novoizvoljeni ameriški predsednik.