Prva dama

Nekaj Melaniinih zadolžitev naj bi prevzela Ivanka

J.P.
16. 12. 2016, 10.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za Ivanko Trump naj bi se v očetovi administraciji našlo mesto – prevzela naj bi celo nekaj zadolžitev, ki običajno pripadejo prvi dami.

Profimedia
Poleg Melanie naj bi tudi Ivanki pripadlo pomembno mesto.

Profimedia
Ivanka velja za Donaldovo zaupnico.

CNN poroča, da Trumpovi pribočniki v vzhodnem krilu Bele hiše že načrtujejo »pisarno za prvo družino«, kjer se trenutno nahaja pisarna prve dame.

Gostiteljica in svetovalka?

Medtem ko naj bi Melanii Trump (46) še vedno pripadale določene zadolžitve, naj bi tudi Ivanka Trump (35) dobila pomembno mesto. Vir je za CNN povedal, da naj bi odigrala vlogo gostiteljice in očetove svetovalke, med drugim tudi na področju podnebnih sprememb.

Profimedia
Jared Kushner in Ivanka Trump

Hope Hicks, tiskovna predstavnica Donalda Trumpa (70), je sicer dejala, da v zvezi z Ivankino vlogo še niso sprejeli nobenih odločitev. Ivanka in njen mož Jared Kushner (35) tako na uradna naziva še čakata. Po poročanju CNN naj bi bilo v zvezi s Kushnerjevo vlogo jasno dvoje: da naj bi deloval v zahodnem krilu in da naj bi tam dobil pisarno. Kushner je bil v času volilne kampanje poleg otrok Donalda ml. (38), Erica (32) in Ivanke glavni Trumpov svetovalec. Trump je namignil, da bosta sinova prevzela njegove posle, Kushner in Ivanka pa naj bi z njim odšla v Washington, kjer se naj bi nadaljevalo njihovo tesno sodelovanje.

Nepotizem

Bodo pa morali najti pot okoli leta 1967 sprejetega zakona, ki veli, da javni uradniki ne smejo zaposlovati sorodnikov. Tudi, če gre za zeta. V primeru prekrška zaposleni ostane brez plače – kar pomeni, da bi Ivanka in Kushner lahko v Trumpovi administraciji delala brez plačila.

Kellyanne Conway, ena od Trumpovih svetovalk je v četrtek pojasnila, da zakon vela le za člane kabineta. Izjema naj bi bilo zahodno krilo, saj si lahko predsednik osebje izbere sam.