Podnebne spremembe

Profesor Trumpa pozval, naj se čimprej ubije

J.P.
12. 12. 2016, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Evolucijski biolog John Wiens z Univerze v Arizoni je dejal, da je novoizvoljeni ameriški predsednik 'katastrofa svetovnih razsežnosti', saj zanika podnebne spremembe, obenem pa je na položaju, da bi lahko »premikal gore«.

Reuters
Evolucijskega biologa zelo skrbi predsednikovanje Donalda Trumpa.

Profimedia
Scott Pruitt

John Wiens je v svoji zadnji raziskavi z naslovom 'S podnebjem povezana lokalna izumrtja' predstavil podatke, ki razkrivajo, kako hude so dejansko negativne posledice podnebnih sprememb in da so lokalna izumrtja – neposredna posledica podnebnih sprememb – že močno razširjena. »Smo na poti k šestemu množičnemu izumrtju, a še nismo povsem tam. Če pa ne bomo ukrepali, se bo zgodilo v naslednjih 50 do 100 letih,« je sporočil Wiens.

ZDA drugim državam povzročajo škodo

Zato evolucijskega biologa zelo skrbi predsednikovanje Donalda Trumpa, saj je 70-letni milijarder na čelo zvezne agencije za zaščito okolja (EPA) postavil 'podnebnega skeptika' Scotta Pruitta. Združene države Amerike, tako Wiens, drugim državam povzročajo neznansko škodo. – če bi bila Amerika tista, ki bi vlekla krajšo, bi padale bombe, je prepričan profesor. »Ljudje bodo umirali, za kar bo kriva naša država in drugi veliki onesnaževalci.«

Zato bi Wiens Trumpu, če bi ga srečal, dejal, da naj se »čimprej ubije«.