Sproščen še potniški promet

VIDEO: Skozi najdaljši predor z 200 km/h

T.L.
11. 12. 2016, 17.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Odprli so ga junija, z današnjim dnem pa je začel obratovati s polno močjo. Gradili so ga 17 let, stroški gradnje so se povzpeli na skoraj 11 milijard evrov.

Reuters
Predor so gradili kar 17 let.

Najdaljši predor na svetu, ki so ga zgradili v Švici, je odprt za promet in od bo od današnjega dne deloval s polno močjo, so sporočili iz švicarskih železnic. Prehod bo omogočal boljšo povezanost med severnim in južnim delom Evrope. 

Železniški predor GBT (Gotthard Base Tunnel) med Zürichom in Luganom je dolg 57 km in prehaja skozi planino Sveti Gothard v Alpah.

"Božič je!", je med prvo vožnjo s potniškim vlakom dejal Andreas Meyer, direktor švicarskih železnic. Vlak je iz Züricha krenil ob 6.09 uri in v Lugano prispel ob 8.17 uri.

Predor so gradili 17 let, stroški gradnje pa so se povzpeli na astronomskih 11 milijard evrov.

Predor je junija odprl švicarski predsednik Johan Schneider-Ammann v družbi s francoskim predsednikom Francoisom Hollandom, nemško kanclerko Angelo Merkel, tedanjim italijanskim premijerom Matteo Renzijem in avstrijskem kanceljem Christianom Kernom

Novi koridor povezuje Severno in Sredozemsko morje, rotterdamsko in ženevsko pristanišče. Predor bo dnevno prevozilo 260 tovornih vlakov s hitrostjo 100 km/h in 65 potniških vlakov s hitrostjo do 200 km/h. 

Drugi najdaljši predor je japonski Seikan (53,9 km) in La Manche med Francijo in Veliko Britanijo (50,5 km).